tisdag 12 april 2011

Enkel lösning med sur eftersmak...

I går var det äntligen dags att byta till sommardäck och eftersom tiden var ganska tajt mellan däckbyte och simskola fick barnen sig ett skrovmål på hamburgerrestaurangen. Jag får en känsla av äckel varje gång, inte bara för den industrialiserade maten utan för skräpet. Det blir hur mycket skräp som helst bara av två barnportioner. Miljarders portioner säljs hela tiden och känslan av det där enorma resursslöseriet som vi håller på med kryper i kroppen på mig. Och de där satans "leksakerna"! Vad är det för helt sjuk värld vi lever i som producerar små leksaker som håller i en timme och är kul i en halv, de har ofta batterier och ligger och skräpar i ett hörn någonstans. Nä fy!!! I går var jag i alla fall lite framsynt och köpte barnmål utan leksaker. Det var minsann inte ens billigare. Jag spyr! Ändå gick jag dit. Ja det gjorde jag.

Det som blev enkelt var nämligen att jag vet att barnen älskar maten, det sölar inte särskilt mycket och det finns en lekplats. Johannes var som vanligt världens bästa storebror och hjälpte Gabriel och jag bara älskar att lyssna på dem och titta på dem.

  Kan inte uttrycka i ord hur jag känner när jag ser den här bilden. 

Sen gick vi en sväng till Mio som ligger bredvid. Där fick Gabriel krupp på att inte få hoppa ur vagnen och ta i allt såsom storebror gjorde, vi fick ganska snabbt gå ut igen. Där stod dessa roliga stolar som Johannes noggrant provade. Den här posen bara satte han som om det var självklarast i världen. Lill-Jocke, skulle man kunna kalla honom. Nu vill han ha långt hår till midjan som pappa när han var hårdrockare.

Nästa gång vi går till det där matstället (fast jag hoppas det inte blir någon nästa gång, men man får väl vara realist) tänker jag banne mig inte ta några jä--a reklamkartonger till maten heller. Basta!