tisdag 24 januari 2012

"Go mojjon! Ja e naken!"

Vi har inte fått besked om Johannes prover i dag. Nu undrar jag om läkaren skulle ringa oavsett provsvar, det vill jag, men så blir jag osäker på vad som sades. Hoppas hon ringer i morgon! I dag och i går var han hos farmor och bara vilade, åt och hade det lugnt och skönt. Har i alla fall inte mätt någon feber över 38,2 i dag.

Gabriel är verkligen inne i någon slags NEJ-period. Han ska säga tvärtom mot det mesta. När han protesterat i 10 minuter om att t.ex. slippa overallen på morgonen så kan han plötsligt tvärvända i humöret och då låter det: "Ovejålen e bja. Den e vajm." Han har börjat stampa i marken och vråla i protest, det ser ganska roligt ut för han lyfter benet högt, högt och gör liksom ganska långsamma stamp samtidigt som tårarna sprutar och han är hur arg som helst. På samma gång är han ofta otroligt glad och lekfull. På morgonen säger han: "Go mojjon! Ja e naken". Naken betyder vaken och detta har gett oss många glada stunder (fast man får ju hålla det lite inuti) eftersom han väldigt ofta vill påpeka hur naken han är. Den frasen kan man ju lätt använda på ett eventuellt framtida bröllop, eller hur? En annan sak som han gör nu är att allt som oftast komma springande med en rädd min och ropa: "Ja jädd pöke! Vi måtte gömma oss" Sen ska han och jag ligga under ett täcke och gömma oss för spöken eller monster. I dag fick nallen vara med och gömma sig eftersom han också är så rädd för monster.

En morgon skulle jag göra varm choklad till barnen och då gick botten ur hela paketet och alltihop landade på golvet. Jag gjorde en "Lundby storkök" och lade det översta i en burk. Dagen därpå var Gabriel försvunnen en bra stund och det var märkligt tyst. Jag hittade honom förnöjd lite gömd bakom köksön, han hade plockat ner burken från köksbänken och slevade väldigt nöjd i sig pulvret med en sked som han hämtat.