lördag 11 februari 2012

Rapport från Svensson-familjen

Jag var säker på att vi, efter tre nästan sömnlösa nätter för att Gabriel inte velat äta ordentligt och haft jätteont i sitt öra, skulle behövt ringa doktorn i går. Men natten till fredagen var annorlunda. Han vaknade visserligen, men inte lika ofta och han fick Alvedon, men det var inte lika akut. Under fredagen klagade han inte på örat och hade en helt annan aptit, så jag fattade att det äntligen hade vänt! Skönt att vi verkar slippa penicillin, för det är ju så dumt att slå ut alla bakterierna om hans immunförsvar nu kan ta hand om inflammationen på egen hand. Tro´t eller ej, men självklart började då Johannes hosta som en galning i går natt. Vi började nästan lipa. Men som tur är verkar det inte vara så farligt, vi har inte märkt något i dag, så håller alla tummar att det inte blir något av det.

I går hade vi en supermysig Svensson-fredag, köpte hem mat från greken över gatan och drack gott vin till, satt sen hela familjen och tittade på Emil, och när Johannes inte kunde somna kom han upp och vi satt i en hög i soffan alla tre och kollade på På spåret. Behövs inte så mycket för att det ska kännas härligt att leva!

Nu har jag egentligen haft ganska mycket studietid i schemat men eftersom jag varit hemma med Gabriel så har jag nästan inte kunnat plugga och vi har tenta på tisdag. Ska försöka disciplinera mig och sitta så mycket jag kan nu i helgen, men det är svårt när alla är hemma. Hoppas att det någorlunda intensiva plugget på alla tidigare kurser kan gynna mig nu, för det här är fördjupning på det gamla. Nu håller vi på att lära oss om plack och karies och vilka bakterier som orsakar det. Det är superintressant (nörd!!!) men jag visste inte innan att munnen hela tiden är full med nyttiga bakterier som ska leva i balans vilket då skyddar tänderna. Men om man inte håller rent ordentligt eller äter för ofta så kan de dåliga bakterierna ta över och rubba balansen. Tyvärr har jag blivit lite nojjig igen och står hur länge som helst med tandtråden och ser en massa saker och så är jag säker på att alla mina tänder är frätskadade av att jag druckit mycket dricka i perioder.

I dag ska vi göra paella till middag! Då får vi användning för den fina saffranen som jag fick och vi ska ha en massa skaldjur i. Ska försöka rapportera sen hur det gick!