fredag 15 juli 2011

Dagens 6-åringscitat

Vi gick igenom Johannes bildmapp och tittade på alla teckningar han gjort under året: "Har du sett den brända korven?!?"
 

Ibland har man tur även om man är korkad!

Jo, jag kanske ska berätta då varför vi är hemma en sväng (förutom att vi behövde tvätta). Det här sitter lite långt inne att skriva om, men man måste ju få bjuda andra på ett fniss - eller kanske ett asgarv - ibland också, även om det är på ens egen bekostnad? Såhär var det. De senaste helgerna har två saker drabbat oss. Det första var att den ena spisplattan på bänkspisen plötsligt inte blev varm. "Det är ju sånt som händer på gamla grejer", sa vi. "Herregud de har ju bara använt huset ett par veckor om året, det är klart att grejerna går sönder nu när vi kommer och använder dem så mycket..." Så vi har letat och grejat och som du kanske läste så hittade jag en finfin spis på Gekås. Jahapp, det var ju bara att sätta den på plats. Jag satt och läste instruktionsboken och Joachim höll på att pilla med knapparna (JA du kan dra slutsatser här...) när *POFF* proppen gick. Hoppsan, vi satte i en ny propp, *POFF* den gick med en gång. "Jag drar ut sladden", sa Joachim och vi satte i ytterligare en propp. I med sladden och *POFF* - en tredje propp och det blixtrade obehagligt i eluttaget. Vi såg att den stora plattans knapp stod på 3:an men vad sjutton, spisen ska ju inte dra mer än 1500 W då och det tål det där uttaget. Vi drog slutsatsen att det måste vara något fel på spisen. NEEEEEJ vad jobbigt, man ska fasen inte köpa grejer i Ullared inte direkt en kvart att åka och byta. Men det var ju bara att packa ner spishelvetet igen, vi vågade inte prova mer och propparna var slut. Vad göra nu? I med gamla spisen igen vi behöver ju en.

Nu mina vänner ska ni tro att det sa plingeliplong i den lilla hönshjärnan. Det är nämligen så med bänkspisar att man inte kan använda allt på en gång. Antingen två plattor eller den lilla plattan och ugnen samtidigt. Detta hade jag noga läst i den nya spisens instruktioner. Nu såg jag den - knappen. Knappen med ugnssymbolen på (nu pratar jag alltså om den gamla spisen här). Den var påslagen. "Joachim...", sa jag. "Jaaaaa", sa han. "Jag tror inte den gamla spisen är trasig", sa jag. "Nähä?" "Vi hade jäkligt tur att den nya är trasig, nu kan vi nog få pengarna tillbaka", sa jag. "Vad snackar du om?", sa han.

Hahaha, detta är jätteroligt!! Alltså; Vi hade tryckt på knappen för att kunna använda ugnen och då inte fattat att den stora plattan kopplas bort. Den fungerar hur bra som helst! Och turgubbar som vi är så var den nya spisen trasig annars hade vi 1: aldrig upptäckt att den gamla var hel, 2: inte upptäckt hur korkade vi var (just det kanske inte hade gjort så mycket...) och 3: inte fått tillbaka pengarna, vilket vi fick i dag. Som plåster på såren till den gamla, orättfärdigt utdömda spisen, putsade jag upp plattorna, diskade noga båda ugnsglasen och tog bort all smuts och nu ser den nästan helt ny ut. Det kunde den minst av allt få, den som höll på att hamna på skroten. Här skulle förstås en stjärnbloggare haft en bild på den gamla upputsade spisen, men en sådan glömde jag av att ta...

(Den andra grejen skriver jag om nästa gång, man får ju tänka på stackars läsarna som kanske har semester och inte orkar läsa allt babbel!)