onsdag 5 oktober 2011

Ta dig i häcken!

 Här ser man ju tydligt att det växer en häck, eller??? Såhär såg det ut i april i år, när det var dags att närma sig projekt nummer ett, ett träd som vält och lagt sig halvt levande, halvt dött över en stor del av häcken som vetter mot grannen.

 Här står jag mitt i hela eländet. 

När trädet väl kom bort, med hjälp av min pappa, blev det bättre men fortfarande låg det mesta av häcken ner och på vissa ställen var den jättetjock och på andra helt platt och tunn. När jag väl blivit klar med monsterhäcken mot vägen började jag ta tag lite i denna sidan.

Tja, ett par meter tjock sådär...

Då hände det här! Vattenfall fällde några träd rakt över alltihop! Hoppsan!

Men nu i helgen tog jag äntligen tag i det hela och slet som en galning för att ställa upp det som fanns kvar och klippa bort det mesta som låg ner, var dött och som hade vuxit både in i gräsmattan och helt fritt på baksidan. Såhär blev det, några hål här och där, men ändå - man kan se att det börjar likna en häck i alla fall.

Lite närmre vinkel. Nästa år blir den nog ganska fin tror jag. Det växer ju skott så det knakar, det är fördelen (och ibland nackdelen) med den här häcksorten, vilken det nu är.

På baksidan av huset växer också en häck, det är den man ser till höger om Johannes här.Tyvärr hade jag ingen bättre "före-bild", men du fattar grejen.

Nu togs dessa bilder i mörker med mobilkamera och är photoshopade för att bli ljusare, men man ser ändå vilken helt annan känsla det blir nu. Nästan all sly borta och häcken klippt.

Här kan man ana vilken djungel det var på baksidan innan vi började. Ett par av de största rönnarna har vi tagit ner och som sagt nästan all sly.

Här ser vi alltihop ur en annan vinkel men det var vid träden där som Joachim stod på förra bilden. På baksidan av häcken stupar det nästan rakt ner och jag fick klättra och hålla mig fast medan jag klippte så gott jag kunde. Men visst börjar det likna något nu! Roligt är det, jag längtar hela tiden tillbaka för att få greja mera!