onsdag 23 juni 2010

Cykla-ute-i-verkligheten-premiär!

I dag var det dags för cykelpremiär utanför gården. Det passade bra att möta pappa nere vid Klippans färjeläge när han kom med båten på eftermiddagen.

Det gick riktigt bra, trots att det var rätt svårt att cykla sakta när jag gick bredvid med Gabriel i kärran. Det är ju ganska många övergångsställen att stanna vid och gå över och cykelbanor där det gäller att hålla sig innanför linjerna.

Johannes var mäkta stolt över sig själv och utbrast mot slutet av hemvägen: "Det känns som jag är större nu. Som om jag är ute helt själv!" Nästan hemma bröt han dock ihop av någon anledning (trött och hungrig tror jag) och det slutade i tårar, men jag väljer att glömma det... Det här måste vi helt enkelt göra oftare!

Party-paddan som kanske inte var så mycket party, men bra ändå!

I torsdags följde jag med på en personalkväll med jobbet. Vi visste inte riktigt vad vi skulle göra, men ledtrådarna hade med havets läckerheter och något sakralt att göra. Det började med att vi fick stiga på "Party-paddan" vid Kungsportsplatsen och sen blev det en lite ovanlig tur som gick ut på älven och upp i Säveån. Vet inte hur mycket party det var, men vi fick kaffe och bulle. Frös gjorde vi, särskilt på hemvägen. Jag satt barbent och med tunn kavaj och när vi slutligen landade vid Feskekörka för en härlig måltid, tog det nästan en timme att tina upp. Men det var det faktiskt värt!


Det var väldigt högt vattenstånd och vi snek "Osthyveln" på väg ut i Göta älv. Det var golvläge som gällde.

Under turen fick vi reda på massor om Göteborgs historia och nutid. Här är t.ex. undersidan av den blivande Partihallsslänken som ska föra trafiken mer utanför stan och lätta trycket från de stora trafikknutarna. Visst ser det coolt ut underifrån!?

Lite längre upp i Säveån fanns något jag inte hade en aning om. Här ligger båtföreningen Estonia som grundades av hitflyttade estländare som kom för att arbeta på SKF på 50-talet. Tydligen ligger grilloset tätt och tjötet är igång här om sommarkvällarna. Otroligt pittoreskt och mysigt!

Guiden Kjell Gustavsson var väldigt kunnig om det mesta och behaglig att lyssna till. Ytterligare en sak jag inte visste är att naturen runt Säveån är ett Natura 2000-område som har ett unikt djur- och växtliv.

Avslutar med denna skönhet, jag kallar porträttet "Fröken Christina vid Säveån". Kvällen blev lång och avslutades när krogarna stängde och lite till. Jag har många underbara arbetskamrater!

Smått och gott i vardagen...

I går tog vi ut en liten pool till gården. Det var uppskattat av stor som liten. Dock var det hål i ringarna runt kanten så jag fick då och då blåsa upp den så gott det gick. Men det var toppen att Gabriel hade nåt att plaska i, i stället för att skruva på poolpumpen, känna i eluttaget och pilla på grannens radio (dessa grejer försökte han göra ändå, men helt enkelt i mycket mindre utsträckning...)

Alla ville bada fötterna och i de tre centimetrarna vatten blev det snabbt varmt och skönt. 

Gården hade fått nya fotbollsmål. Man kunde också använda dem till bur och leka tjuv och polis. Funderade ett tag på att köpa egna och ha hemma. Kanske skulle vara praktiskt?

Vi har en flaggstång på gården och jag kan säga att vimpeln varit i ett minst sagt tragiskt skick. Det sista var den lilla tygtrasan fastsnurrad någonstans på mitten då den inte ens gick att fira ner. Men i går kom det två effektiva killar, fällde flaggstången och satte ny lina och vimpel. Johannes och hans kompis kände på flaggstångsknoppen, det gäller att passa på.... Nu skulle jag förstås haft en bild på den nya, vackra vimpeln som vajar i solen, men den glömde jag ta kort på och från köksfönstret blir det inge bra... men den lyser verkligen upp - det kan jag säga!