måndag 10 maj 2010

Gabriel 11 månader och lite till

Har sugit på det här inlägget ett tag, det är ju roligt att dokumentera med kameran också. Mycket har hänt på en månad. Just nu är det tid att pröva röstens kapacitet. Starka, för att inte säga öronbedövande, utrop tillsammans med en lite stakig gång, påminner något om Frankensteins monster. Någon vecka innan 11-månadersdagen började Gabriel hitta balansen med händerna i golvet....

 ... i början var det svårt att resa sig...

... men så småningom...

... började det gå som en dans. När denna balansakt erövrats började verkligen gåendet på allvar. Vi pratade just om det i går, att det inte var längesen Gabriel tog sina första steg (på 10-månadersdagen). Nu går han hela tiden hemma. Gärna med någon grej i handen. De senaste dagarna har det kommit en tand till och ytterligare en ska snart se dagens ljus. 


Om man plutar med läpparna och ber om en puss, får man det nu, hur många man vill. Mycket gulligt! Han har börjat smacka och blåsa på ett nytt sätt. De första orden har kommit också, det är ju smått fantastiskt. Inte så tydligt, men om Johannes till exempel ropar PAPPAAAA! Så ropar Gabriel DADDAAA! Han säger också Äääh Öööh! och vinkar ivrigt. Det betyder hej då!

Nu undrar vi: Vaaar är Gabriel??

TITTUT!!!

En älsklingslek just nu, som dessutom Johannes och Gabriel och jag brukar leka tillsammans. Gabriel gömmer sig och vi ropar. Det är roligt! Om vi andra inte ropar, ropar han själv. En annan favorit är just nu leksaksmicron. Den han han sitta med hur länge som helst och öppna och stänga, öppna och stänga, öppna och stänga. En tålmodig typ, det är han.


Herrejösses, snart är han ett år, vår lilla gullsippa!