måndag 16 augusti 2010

Supersnälla Silversara och Stålhenrik

I torsdags gav vi oss modigt in med spårvagn (det är någon förbannelse över mig och spårvagnar) in till stan där vi mötte mormor (ja alltså min mamma då) för att titta på en barnkonsert i Trädgårdsföreningen. Kan redan nu säga att det slutade i halv katastrof med trött Johannes och trött och hungrig mamma (alltså jag) med alldeles för dåligt tålamod och 3 spårvagnar vi inte kom på för att det var fullt så att vi fick gå från sta´n till Järntorget. Nu vet du det. Inget kul att sluta med det trôkiga när vi ändå hade så roligt fram till dess.

Det var i alla fall förra årets julkalenderhjältar Supersnälla Silversara och Stålhenrik som skulle komma och ha en föreställning. Vi var där 45 min innan och väntan blev varm och lång, men gick förvånansvärt bra. Gabriel satt nöjt i sin vagn och kollade in alla människor. Det var extremt många människor att kolla in så han hade att göra.

Vi träffade på en dagmammekompis till Johannes och han fick sitta lite på deras filt. Men så småningom fylldes varje utrymme med förväntansfulla barn. Det slutade med att Johannes stod i Gabriels vagn medan Gabriel fick vara i min eller mormors famn.

Det var en rolig, lång, men väldigt bra föreställning om att alla ska få vara sig själva och behöver en kram då och då.
Gabriel var helt otrolig och hängde med och klappade och skrattade och kramades när vi andra också gjorde det. Ibland tuggade han på en penna, drack saft eller åt Mariekex, men nöjd var han hela tiden.

När den elaka figuren, som jag inte ens ska försöka stava till vad hon hette, var inne på scen och berättade att hon skulle ta ifrån alla barn deras skratt tog Johannes det på fullaste allvar.

Han levde sig totalt in i handlingen... 

... och det var till exempel väldigt kul när Stålhenrik låtsades vara Silversara eller när han svimmade av att lukta på Supersura Sunksaras sko. Det var verkligen en pjäs värd all väntan och svett, trötta ben och ryggar! Efteråt gick vi till pilkastningen där man skulle träffa ballonger. Johannes var grym och vann den här: 

Med den spelade han sen fantastisk luftgitarr (eller gitarr med luft kanske man ska säga) till Timo Raisinen som hade P3-konsert bakom Stora Teatern.