onsdag 12 oktober 2011

Stressjuk morgon innan tentan...

Nu har jag gjort min andra tenta i dag, om tandanatomi. Det gick efter omständigheterna väl, som man säger. I måndags fick nämligen Gabriel hög feber, Joachim har haft kurs och jobbat sent och igår hade jag båda barnen hemma, så det blev inget ordentligt pluggande förrän kvällen och då hann jag inte allt. Så jag hade inte lika bra koll som jag vill ha. I morse blev det en fruktansvärd stress, för jag skulle först lämna Johannes och ha Gabriel med, sen skulle jag lämna Gabriel hos sin farmor. Han, som ropat "Fammo!" hela morgonen, blev jätteblyg när vi kom dit och ville inte att jag skulle gå och då var vi där en kvart senare än jag beräknat. Jag var så stressad att jag var gråtfärdig, men jag hann i god tid och fick inte helt hjärnsläpp som jag trodde. Jag tror nog att jag klarade tentan, vet om några fel, men det var inte jättemånga poäng som rök på dem. (För mig brukar det vara så att jag minns felen bäst efteråt, så man får väl ta det så...) I går hittade jag i alla fall filmer från Michigan University, School of dentistry, gamla vidofilmer som lagts ut på You tube, helt fantastiskt för mig! En lugn och metodisk man som tog en tand i taget, ritade och pekade och berättade precis allt. Så jag fick en mycket bättre förståelse nu än innan. Sen att jag inte lärt mig exakt alla detaljer eller begrepp, det får jag bjuda på.

När jag hämtade Gabriel hos farmor var han glad och pigg och åt till och med lite, han har i princip inte ätit sedan i måndags förmiddag. Men farmor berättade att han gråtit och gråtit när jag gick. Usch! Men som tur var gick det ju över sen. Jag blev inte så förvånad för han har varit väldigt mammig och pappig nu, inte så konstigt när man har så hög feber. Vet dock inte vad den beror på, om det kan vara en kindtand eller något annat som spökar. Nu var han dock pigg och glad, det hjälper bra med "supparna".

Jag har lite bilder som är instängda på telefonen, men de kommer så fort jag fått hjälp med hur jag ska ladda ur... Nu måste jag skynda mig att skriva min del i ett grupparbete om tuggummin. Ska bli roligt, men lite stressad att jag inte ens hunnit börja!