måndag 18 oktober 2010

Sicket röj!

Den här helgen kom min pappa med full sågutrustning och hjälpte oss att börja röja den totalt igenvuxna slänten bakom huset. Nedanför slänten ligger en stor, stor gräsplan och vår plan (hehe) är att röja ur slänten, spara några enstaka träd och få en fri och luftig utsikt på baksidan. I slänten har vi planer på att bygga odlingslådor så småningom. Pappa började med att såga av hur mycket hassel som helst runt den här gömda trappan och sedan jobba sig åt sidorna.

På gräsplanen fanns en liten rishög som de förra ägarna släpat ihop och här har man tidigare eldat, vilket vi också får göra till våren. Här har Johannes och pappa börjat släpa stora slanor och högen börjar växa. 

 Det tog inte lång tid innan ljuset bröt fram , det blev snabbt skillnad. Här är utsikten från källardörren.

Johannes hade koja under högen och Gabriel som - som vanligt - vägrade somna i sommarhuset, tyckte i stället det var kul att följa arbetet.

Johannes var otroligt ihärdig och släpade och drog långa slanor. Sedan gick han över till att såga med fogsvans, medan morfar körde med motor. (Lägg märke till fönstertittarna)

Baksidan på huset börjar träda fram. Det blir fin-fint det här!

 Högen blev jättestor!

Pappa passade också på att ta ner ett antal stora björkar (med tanke på att Joachim brukar göra motorsågsljud när han ser björkar, p.g.a. sin allergi, kan du tänka dig att detta var lite extra uppskattat) och lägga stockarna på hög till framtida ved. Det var verkligen toppen att få denna hjälpen!