lördag 4 december 2010

Elände med ljusning

Vi har haft en underbar barnläkare här på besök två gånger den här veckan. Här är anledningen. Inte kul. Det ser ut som sk. svinkoppor och vad jag förstår är sådana orsakade av stafylokocker eller streptokocker (vilket också ger halsfluss och Gabriel hade tidigare mycket ont i halsen).

Här i stan finns alltså en doktor heter Jan Möller och som driver Barnläkarbilen. Man ringer på morgonen och varje gång har han kommit hem till oss samma dag. Han är jättebra med barnen! Ibland pratar han lite väl snabbt och otydligt med en, men jag har vant mig lite efter dessa gånger. I onsdags var han här och kollade båda barnen och tog ett snabbtest för streptokocker, vilket visade negativt. Sen var han dessutom här i går igen eftersom vi tyckte utslagen blev värre trots salva och alsollösning, tog nytt prov på utslagen och ringde sedan samma eftermiddag för att berätta att provsvaren ej hade kommit. Sen ringde han idag, lördag, på förmiddagen och berättade att det inte heller var stafylokocker och att vi alltså inte behövde påbörja antibiotikakuren som han skrivit ut ifall det skulle visa positivt. Vi har ett provsvar till som vi väntar på och som ska komma på måndag. En läkare som förstår och bryr sig om barn och försöker hitta de rätta diagnoserna. Allt detta är helt gratis! Otroligt!

Nu tycker vi att Gabriel blivit bättre ändå och natten till i dag sov han hela natten 12 timmar, 3 timmar på dagen i går och 3 timmar i dag. Han har också ätit bra från att nästan inte ätit alls i början av veckan. Johannes är pigg och verkar helt frisk. Nu kör vi igen!