lördag 17 juli 2010

Samma tanke

Ett av Joachims och mina största intressen är, som jag nämnt innan, matlagning. I går kväll kom jag att tänka på att vi varit lite dåliga på det där, nu när vi äntligen har tid. Så jag bestämde mig för att i dag föreslå att vi skulle ta fram våra kokböcker och utforska nya och gamla godingar. I förmiddags när jag gick upp efter en skön sovmorgon, sa Joachim: "Du jag tänkte vi skulle ta fram våra kokböcker och planera några riktigt goda middagar."

I dag blev det således den här gamla godingen; Risotto med bland annat KarlJohansvamp och stekt sparris samt stekt halloumi/lövbiff till. Riktigt, riktigt gott!

Tar dagen som den kommer

Nu är det så gott att ha semester! Gabriel har varit helt kockobello i magen ett par dagar så vi har inte kunnat ta några längre turer. I går promenerade därför Joachim och Johannes själva till stan och det berömda Hjulet. Sen ringdes vi och jag vart himla sugen på att komma ut lite (och Gabriel med tror jag) så vi möttes upp vid Kajskjul 8 igen och gjorde en skön repris under parasollet.

Brorsans gubbkeps. 

Sen gick vi till Ostindiefararen Götheborg som för närvarande ligger vid Stenpiren. Det luktade tjära på långt håll och hon är verkligen stilig! Vi stannade dock på land den här gången.