fredag 29 januari 2010

Ny gitarr - ÄNTLIGEN!

Här är den!

Fick pengar av min pappa som bidrag till en gitarr när jag fyllde år. I SEPTEMBER! Oops! Har fått be Joachim om råd så han har ägnat några lunchraster åt att klämma på några fina och kolla. På något sätt har jag massor av komplex för att gå in i en musikaffär och börja testa, är ju bara en glad amatör. Så det hela drog ut på tiden, för jag ville liksom att vi skulle vara två som kollade... Det kan vi ju lätt konstatera inte är så lätt nu för tiden. Tillslut blev det ändå så att Joachim köpte en som jag tittat noga på - på nätet. Men grymt nöjd är jag!

Mickad är den, så nu kan jag spela in mina hitlåtar, hehe. Dessutom köpte han en otroligt fräck liten stämapparat som man bara sätter på med en liten klämma och sen lyser den rött när strängen är ostämd och grönt när det är rätt. Hur bra är inte det då?!?!

Majsvälling - håll tummarna!

Gabriel har en otroligt känslig mage (Johannes också förresten) så jag har fått tänka på allt jag äter väldigt noga och även vad han äter förstås. Har provat vanlig välling några gånger, men de nätterna har slutat i skrik och panik och vi misstänker att boven är just vällingen. I kväll provar vi i stället majsvälling, ska vara bättre mot känsliga magar. Håll tummarna!

På simskolan kan man upptäcka ännu mer trevligt folk!

I dag var vi på andra omgången simskola med Johannes. På Motionera vid Klippan. Fyra barn är de, fyra!!! Och så store Johannes då, simläraren, och i dag dessutom en till vuxen, förmodligen någon slags lärling. Känns ju som att de får privatlektioner nästan.

Föräldrarna fick sitta utanför, på andra sidan om en glasvägg, och fika. Något som slagit mig nu när vi bor i Majorna är hur otroligt trevliga och sociala nästan alla är här! Vi bubblade på som sjutton om ditten och datten som om man aldrig gjort annat! Vi glömde nästan av våra telningar där inne. Men de glömde nog av oss också, verkade det som. Tänk att det finns så mycket trevligt folk!


Apropå simskola, visst är den här handduken som Johannes fick i 5-årspresent av sin moster helt underbar! Kom ju väl till pass nu också. Från Hemtex.

Nu sätter jag igång!

Jag brukar vara sådär en 5 år efter alla trender, så nu börjar jag blogga (när alla verkar sluta). Mest för att det är så otroligt tråkigt att skriva dagbok. Det har jag försökt göra, men den bara blir mitt dåliga samvete som ligger där i datorn och lurar. Sen tänkte jag att mina nära och kära kan följa med lite grann, släkten är utspridd i landet, kanske vill någon kika in ibland och kolla läget?

Så vansinnigt svårt det är att skriva första inlägget! Man vill ju skriva nåt kul och slagfärdigt, men nä - nu bestämde jag mig för att bara köra på!

Välkommen till min familjeblogg och mina betraktelser från ett numera snöfyllt och vackert Majorna!