söndag 4 april 2010

En påskrapport

Nu har vi varit lediga tillsammans hela familjen sedan i onsdags. Det har varit härligt, särskilt att vi kunnat ta sovmorgon varannan dag. Att få sova ut är mumsigare än det största påskägg.

I torsdags hade vi gäster i form av mormor och farmor som kom och åt av årets obligatoriska påsksmörgåstårta. Jag blev inte så himla nöjd med dekorationen, men god var den som vanligt. Johannes har dock alltid ratat denna delikatess, konstigt nog. Han fick farmors köttbullar och potatismos i stället. Gabriel åt faktiskt lite tårta, men mest potatismos och lingon. Till efterrätt blev det frukt och bär som blivit varma i ugnen tillsammans med vit choklad och därtill glass.


Gabriel hade skjortpremiär med slipover och charmade sin omgivning som vanligt. I påskäggen fanns det strumpor, lotter och en ursöt gummianksfamilj. Johannes fick begränsat med godis, vilket kändes mycket bra. Det har en tendens att bli lite väl mycket annars. Vi vuxna fick fina blommor, lotter och ett påskägg fyllt med vansinnigt gott godis - rena julafton blev det med alla presenter.




På långfredagen var det min tur att ha sovmorgon och sedan gick jag direkt iväg och tränade Bodyvive på förmiddagen. Bodyvive är en träning där man omväxlande använder boll, gummiband och matta (ibland i kombination) till olika övningar. Det är fantastiskt kul och fantastiskt jobbigt på samma gång. Det var också min favoritinstruktör som höll i det hela vilket ju inte gjorde saken sämre. Full av energi kom jag hem till en glad familj. Jag hade en sådan härlig känsla i hela kroppen som varade resten av dagen. Det var längesedan jag kände mig så harmonisk.

Påskafton började med en väldigt orolig natt för Gabriels del, han var vaken någon gång varje timme och sedan redo att gå upp vid halv sju. Inte lika harmonisk fick jag alltså gå upp, men en kopp kaffe gjorde det hela någorlunda drägligt. Jag hade sett framför mig att vi skulle äta en överdådig påskfrukost tillsammans hela familjen på förmiddagen, men hade inte riktigt förmedlat det till min omgivning. Detta föranledde en liten påskkris (läses påsk-kris och är inte felstavat vilket man ju lätt kan tro) på förmiddagen. Men det redde ut sig och sedan hade påskharen varit här på sitt årliga besök och lagt ut ledtrådar som Johannes fick följa hit och dit och upp och ner i lägenheten, tills han tillslut hittade sitt påskägg i pappas strumplåda.


På förmiddagen hade jag och Johannes bakat baguetter (franskt lantbröd som vi köper färdig mjölblandning och med fördel arbetar och jäser mycket längre än vad som står på paketet) Vi tog med bröd, hemgjord potatissallad och stekt halloumi respektive lövbiff och begav oss på eftermiddagen till ett soligt Slottsskogen. Den idén var vi inte direkt ensamma om och Plikta var som ett Liseberg i juli. Men barnen lyckades samsas på klätterställningarna ändå. Gabriel somnade framåtlutande på ett till synes omöjligt sätt under promenaden och sov sedan (i liggläge) under Johannes lektimme på lekplatsen. Det var inte bara vi som hade bekymmer med vad barnen ska ha på sig i detta vårväder, på Plikta fanns alltifrån barn i full overall och tjock mössa till tunnklädda i lackskor (ja, det är sant). Johannes ville ha mig med och det var ett nöje att se honom i full fart, som vanligt. Han tyckte dock att jag var något långsam som inte alltid lyckades hålla hans tempo...