onsdag 13 april 2011

Några sekunder i rampljuset

I dag gick barnen och jag för ovanlighetens skull i hyfsat god tid till förskolan på morgonen (jag var tvungen att ha tid att låta förskolan skriva på en VAB-blankett) när jag plötsligt stannade och ropade till Johannes: "Är det onsdag i dag?!?" "Ja" sa han. "ÅH NEJ ni ska ju till Universeum i dag!!!!! Gör det något om du inte är utklädd?" Johannes sjönk ihop lite och skakade ledset på huvudet. Barnen skulle nämligen klä ut sig till sitt drömjobb och Johannes har tjatat om att vara soldat. Här har jag dock satt ner foten rätt rejält och sagt att han får vara vad som helst, men inte soldat. Det är inte okej i vår familj. Detta kan man säkert tycka vad man vill om, men jag är ense med mig själv och med Joachim om att vissa gränser får man dra som förälder. Han har dock tyckt att även doktor går bra, så det hade vi bestämt (han har nämligen pratat om att han ska bli en OND doktor - spännande värre). "Äh, kom vi vänder!" Vi sprang hem igen och rafsade ihop en av Joachims vita skjortor och som tur var hittade jag ganska snabbt plaststetoskopet i doktorsväskan. Ner med några kulspetspennor i bröstfickan och sen var det klart. Dessutom kom jag på att det fanns en lapp om godkännande att vara med på foto i tidningar och dylikt som jag skrev på. Vi skyndade oss tillbaka och det kändes så underbart att jag kommit ihåg detta i sista stund. Jag kom bara lite för sent till jobbet.

När jag hämtade barnen på eftermiddagen kom Johannes springande och skrek att han blivit intervjuad i TV. Detta lät ju jätteroligt och spännande, men jag var förstås tvungen att fråga om han svarat att han vill bli en OND doktor. "Ja, det svarade jag" sa Johannes allvarligt. Okej, tänkte jag och försökte acceptera att min son trots allt är ett barn och så vidare. "NÄ jag bara skojade, jag sa inte det". Kan ju inte låta bli att erkänna att det var lite skönt att höra.

När vi kom hem från Johannes gymnastikuppvisning satte vi oss genast vid datorn och fick fram klippet. Vad han svarade ser du en bit in i det hela. Flickan som är med är Johannes förskolekompis Sofia.

Johannes på Jobbdjungel för de yngsta