söndag 2 januari 2011

En glad och nöjd 6-åring!

Vi valde att fira Johannes 6-årsdag bara familjen. Barnkalas kommer senare, det blir alldeles för mycket paket med jul och födelsedag och kalas så nära inpå varann. Det gäller ju att kunna njuta också. Johannes fick välja mat och då blev det pizza och sen vaniljglass med jordgubbar, kiwi och kola- och chokladsås till efterrätt. Johannes och jag spelade på hans nya Wii som många i släkten varit med och betalat som födelsedagspresent.


Han fick också en klocka, en mycket enkel mobiltelefon (man kan inte ändra t.ex. ringsignal, volym eller ta kort men den är vikbar och liten och smidig = perfekt att ha med ut eller till kompisar), en bra skid- och cykelhjälm och ett par handskar. "Jag har bara fått vuxengrejer", har han stolt konstaterat när han pratat med nära och kära på sin nya telefon (från mormor) som han är så himla glad över. På hjälmen här, kan man knäppa bort de varma öronskydden, vilket gör att han kan ha den även som cykelhjälm. Det var bara denna modell i affären som hade den finessen, så jag är glad att jag verkligen kollade de olika modellerna noga. När jag jämförde med cykelhjälmarna i affären såg man att det är den här stilen som verkar "gälla".

Gabriel tyckte att storebrors val av rätter på sin födelsedag var mycket väl godkända!

I dag har vi varit ute i det otroligt sköna vädret och promenerat, dels för att kolla in en skola som Johannes eventuellt ska börja på till hösten, dels åka lite pulka och åklapp i Slottsskogen. Johannes var rätt sur först, men sen lossnade det och han ville inte gå hem, bara åka supersnabbt på mage, vilket verkar vara det bästa sättet att få lite kontroll. Här ser du också födelsedagshjälmen som vi var glada att han hade när han störtade mot träd och stenar som var oroväckande nära. Den har fått sina första repor idag...  Gabriel bara stornjöt och somnade sen i en krumbuktartad ställning halvsittandes i vagnen på väg hem. Nu är vi bra slöa efter dessa timmar ute med mycket gående i backar. Skönt.