söndag 19 juni 2011

Rakt in

Johannes fick mig på fall i eftermiddag, fick mig att vakna till. Vi har haft en innedag men på eftermiddagen blev han rastlös och jag föreslog att han skulle gå ut och cykla på gården, något han nu kan göra själv. Han kånkade ut cykeln på gården och där fanns ganska många barn som han lekte med i drygt en timme. Han var glad och nöjd när han kom hem och jag kommenterade:
- Vad roligt för dig att du kan gå ut själv nu och leka med dina kompisar! Då svarade han lite oväntat:
- Ja, fast jag tycker det är ännu bättre att vara med min familj.

Orden gick rakt in. Han fick en stor kram förstås. Det som tog extra skruv var att PRECIS exakt det har jag pratat med min psykolog om. Att njuta mest av allt av att vara med min lilla familj.

Vet inte varför, men jag inbillar mig att någon i vår familj kommer köra omkring på en sådan här i framtiden...

Glädje i en kopp

Man vet att barnen inte får o´boy ofta när de sjunger en lång glädjesång över det som komma skall: Oh lalala, mamma vi ska få o´boy, o´boy, o´boy, o´boy, yeah yeah yeah, eller hur, eller hur, mamma, lalalala!

Skoningslös allergi och roliga förrådsfynd!

I dag blev jag tidigt på morgonen väckt av en brutalt astmatisk Joachim som stått ut hela natten. Vi fick snabbt packa ihop och köra hemåt tidigt i morse. Han hade nämligen försökt rationalisera sin packning men då glömt sin "andas-in" som vi kallar den, astmamedicin alltså. Glad i hågen i går började han med att klippa gräset (väldigt gräsallergisk), sedan gav han sig på förråden på övervåningen och drog ner en trasig tagelmadrass och mängder av andra otroligt dammiga, inpyrda tyger och filtar (han är både gravt hästallergisk och dammallergisk). Därefter satte han igång att elda (väldigt allergisk mot rök). SEN kom han på att han glömt sin medicin. Inte bra. Jag föreslog att vi skulle åka hem, men då sov Gabriel och Johannes var på väg att somna och Joachim tänkte väl att han kunde stå ut. Inte bra. Tycker väldigt synd om honom! Nu sover han sedan några timmar och kommer nog så göra resten av dagen.

Jag glömde kameran i huset och det är väldigt tråkigt att inte kunna visa allt spännande vi hittat. Det mesta är förstås sådant som får slängas, men vi hittade bland annat en väggbonad som var jäkligt cool. Det hade jag inte tyckt för 15 år sen, men nu tycker jag verkligen det. Ett annat fynd var ett riktigt gammalt tält som jag, till barnens förtjusning, fällde upp. Det står nu kvar i trädgården, vi hann helt enkelt inte plocka ner det, får se vad som återstår till helgen. Bakom första lagret med gamla mattor, madrasser, tyger, lakan (jättefina, vita, krispiga lakan faktiskt), gamla lampskärmar, rullgardiner och annat hittade vi ytterligare lådor med grejer och ett stort skåp som vi inte sett innan. Även det lär vara smockfullt. Jag, som inte är allergisk, kan kosta på mig att tycka att det är riktigt spännande! Det ska bli roligt att visa er ett riktigt fynd, ett oöppnat paket med hushållspapper, fyra rullar á la 70-tal eller möjligtvis 80-tal. Underbart tryck på utsidan!