torsdag 3 november 2011

Barnläkar bilen igen... vabivabb!

Världens finaste! Den till höger ligger nu med 40 graders feber. I dag har vi haft doktor Möller från Barnläkarbilen här igen, han är så bra, jag säger det igen! Den här gången fick inte bara Gabriel utan också  JAG ta halsprov inte en gång utan två! Inte så kul att få en tops nedstucken i halsen. Urk, fy och blä. Doktorn sa; Förlåt, förlåt, förlåt! Joachim såg mer road ut... Men det var ju bra att jag fick ta prov, för nu får vi reda på om det är någon elak bakterie som orsakat min tre veckor långa, svinjobbiga hosta. Det var inte streptokocker i alla fall.

I morgon har vi gruppredovisning för våra klasskamrater samt ett gäng arbetsterapeutstudenter. Vårt arbete handlar om tuggummin och om de är bra för tandhälsan på riktigt. Vi har gjort en powerpointpresentation som är animerad så det gäller att vi får till alla klick på rätt ställen. Jag har också fått massor med provtuggummin av Extra, så det känns kul att vi får dela ut dem. Får hoppas allt flyter på, vet inte varför jag känner mig lite osäker - jag är inte direkt ovan vid att prata inför folk. Men kanske för att jag inte övat så mycket än. Eller så är det för att så mycket kan gå fel när teknik är inblandat.

Ja, just det förresten. Tuggummin ÄR bra att tugga! Xylitol är ett riktigt bra sötningsmedel. På riktigt! Fluortuggummin är också bra för de kombinerar xylitol+fluor. Det är ju skönt att reklamen inte alltid ljuger. Eller hur?!