söndag 17 april 2011

Galen presenning, vitsippor och byggprojekt kan väl sammanfatta dagen

Första vårdagen i huset dit vi åkte efter att Joachim jobbat och vi andra lekt och fick äta lunch på ett konferensställe vid havet utanför Uddevalla. Dags att ta bort den fula presenningen från verandan som har legat där för att smältvattnet inte ska rinna in i källaren. Dagens bilder är tagna med Joachims telefon och förmodligen är det någon inställning som gör ljuset/skärpan rätt kass, men ibland ser det varmt och romantiskt ut så vi får väl hålla till godo med det. Apropå presenning. Såhär blir det när Joachim får välja storlek, det ska vara så att det räcker tycker han. Man kan ju säga att han hade rätt, det räckte. Vi kunde täckt halva huset om vi velat.

 Kolla! Hela tomten är full med vitsippor!! Det var så jag nästan tappade andan när vi körde in.

 Fram med hackan och upp med hakan! 

 Runt hela huset dessa vackra vårtecken. 

Några snödroppar i ett hörn. Mycket löv fanns kvar, så dagens timmar ägnades mest åt krattning. Vi fick tyvärr inga bilder på det, men vi hade köpt barnvänliga storlekar av räfsa, sopborste och spade och Gabriel använde krattan nästan hela eftermiddagen. Men det bästa av allt var att vi lyckades sätta på vattnet! Tjo! Rinnande vatten - äntligen! Nu ska vi bara ta vattenprov att skicka in och hoppas att det inte blir några otrevliga överraskningar.

Johannes samlar plankor till sitt byggprojekt. Man ser inte så tydligt här, men vägen in i skogen är full med vitsippor den också.

 Pappa fick hjälpa till att stabilisera lite. Beundrande blickar. 

Här står jag nere på ängen. Fåglarna kvittrar våryrt och förutom att man hör Johannes hamra i bland är det tystnad. Gabriel och Joachim tömmer skottkärran med löv och grenar. Kan det bli bättre?

Såhär öppen och fin är slänten bakom huset som var helt igenväxt i höstas och som min pappa hjälpte till att röja med motorsåg. Det gör verkligen mycket för frihetskänslan i huset att det inte ligger skog, skog, skog alldeles bakom.

 Byggprojektet fortsätter.... 

... och fortsätter. Johannes vill åka till landet i morgon igen. Det vill jag med. Det var första gången vi inte frös utan som synes kunde gå i t-shirt ute. Nu måste vi snart sova över. Jag röstar för att det blir över påskhelgen.