tisdag 18 januari 2011

Hur tog jag bäst tillvara på min dag?

Efter kaffet och mackan och bloggande och lite surf blev det ÄNDÅ så att jag städade. Var lite sur på mig själv för det, men - som du kanske vet - är jag en avslutare och kunde inte sluta förrän övervåningen var fin. Tur den inte är så stor. Men jag lyssnade i alla fall på skön radio under tiden. Jo, jag tvättade också. Innan jag hämtade barnen lagade jag dessutom supergod mat till mig själv. Gratäng med broccoli, quornbitar, béchamelsås och riven ost. Mycket gott. Fick verkligen tvinga mig själv att inte äta upp allt, utan spara tills i morgon när jag kommer hem vrålhungrig från jobbet.

Gabriel hade somnat lätt på vilan, bara satt sig upp ett par gånger. Strålande Sickan!

PS. Det jag INTE gjorde var att duscha. 

Hur tar man bäst tillvara på en dag?

Johannes hade ju feber i söndags så han fick vara hemma i går och han sov gott på morgonen när jag och Gabriel gick upp och förberedde oss för förskolan. Joachim var hemma och väntade med att gå till jobbet tills jag kom hem. När vi kom till förskolan kom en liten, liten tjej och pratade med oss. Sen tog hon Gabriel runt axlarna och gick med honom in till lekrummet. Gabriel klättrade upp i rutschkanan och jag ropade och vinkade Hej då! Han hade sin goseräv under ena armen och tittade på mig, rynkade ögonbrynen lite som för att säga "Varför ropar du för, jag ska åka här". Sen log han och lade sig tillrätta för att åka. Vid 12 gick Johannes och jag för att hämta och allt hade gått toppen. Inskolningsfröken fick en stor kram innan vi gick.

 Johannes verkade frisk i går så vi bestämde att han skulle gå till förskolan i dag. Sagt och gjort, Johannes dukade fram frukost, fick Gabriel att äta (som vanligt när jag misslyckas), vi kom iväg. Tyvärr var inte den vanliga inskolningsfröken där så ingen tog riktigt sig an Gabriel. Därför tog han mig bestämt i handen när jag sa "Hej då" första gången och gick omkring med mig. Men då tog en förskollärare vid och jag slank undan. Efter 5-10 minuter sa jag "Hej då " igen och då var det lugnt. I dag ska han sova på förskolan efter lunchen.

Nu till det svåra:

Jag är alltså ensam hemma just nu. Ensam! Jag kommer inte ihåg när jag var ensam hemma senast. (Om man nu inte räknar när Joachim och barnen gått ner till bilen lite i förväg och jag rafsar ihop det sista som behöver tas med.) Hur tar man bäst till vara på fyra ensamma goa timmar? Jag känner en stark press från mitt inre att ta till vara på denna dagen nu. TA TILL VARA PÅ DEN!!!! skriker jag inombords. NJUT! Jag har börjat med att fixa köket, för annars är det inte njutbart att äta frukost. Sen har jag bryggt gott kaffe och ätit god knäckemacka. Jag har satt på poddradio med Mannheimer och Tengby. Det är det perfekta sättet att lyssna på bra pratprogram, man slipper nämligen musiken. Jag och radiomusik är inte alltid överens.

Nu sitter jag här. Det tycker jag är kul. Men tar jag tillvara på dagen? Hmm. Nja. Det finns ett stort städbehov här hemma. Men är det att ta vara på dagen? Nej - det är mitt bestämda svar. Duscha? Ja, det ska jag göra. Rensa barnkläder? Nej. Jobba? Nej!!!! Sova? Slöseri.

Vad jag än nu tar mig för har jag i alla fall bestämt mig för en sak: 
jag ska inte ha dåligt samvete!